Pony Power voor Kids Cursus

Pony Power voor Kids Cursus is een unieke sociale vaardigheidstraining. Aan de hand van de natuurlijke leefwijze van de paarden, komt er per les een thema aan bod. Te denken valt aan communicatie, je eigen ruimte verkennen en/of grenzen aangeven en bewaken. Maar ook onderwerpen als samenwerken, balans zoeken/ vinden en omgaan met winnen en verliezen zijn bij uitstek geschikt om in deze cursus aan te werken. De kinderen leren van en met elkaar én de pony’s.

thumb_IMG_6318_1024

De pony’s Lilian en Mini hebben een belangrijke rol in deze cursus. Het samenzijn met de pony’s verstrekt het positieve zelfbeeld en het vertrouwen van de kinderen. Doordat de pony’s zonder oordeel zijn en  reageren op het gedrag van kinderen, krijgen zij direct feedback en inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen daarvan. Ander of ” nieuw” gedrag kan meteen in de praktijk met de pony geoefend worden. Dit zijn essentiële leermomenten.

De kinderen krijgen hun eigen persoonlijke ponypower werkboek met thema’s die per les besproken worden. Deels wordt er tijdens de cursus met dit boek gewerkt, deels ook thuis. Op deze manier leeft het thuis door, op school en  bij andere activiteiten buitenshuis.

Na het volgen van de cursus Pony Power voor Kids zijn kinderen veel beter in staat om op zichzelf te vertrouwen, gedrag van zichzelf en van anderen te begrijpen en hun grenzen durven te verleggen.

De Pony Power voor Kids Cursus omvat;

  • 5 lessen van 2 uur met elk een nieuw thema
  • maximaal 6 kinderen per groep
  • een persoonlijk Pony Power voor Kids werkboek
  • een diploma uitreiking
  • een verslag voor ouders
  • een terugkombijeenkomst ca. 6 weken na de laatste les

Prijs: € 275,- incl. btw

Ik ben gecertificeerd Ponypower voor kids trainer. Voor meer informatie kun je even op de website kijken: https://www.ponypowervoorkids.nl/locaties/provincie-gelderland/