Pony Power voor Kids Cursus

Pony Power voor Kids Cursus is een unieke sociale vaardigheidstraining. Aan de hand van de natuurlijke leefwijze van de paarden, komt er per les een thema aan bod. Te denken valt aan communicatie, je eigen ruimte verkennen en/of grenzen aangeven en bewaken. Maar ook onderwerpen als samenwerken, balans zoeken/ vinden en omgaan met winnen en verliezen zijn bij uitstek geschikt om in deze cursus aan te werken. De kinderen leren van en met elkaar én de pony’s.

thumb_IMG_6318_1024

De pony’s Lilian en Mini hebben een belangrijke rol in deze cursus. Het samenzijn met de pony’s verstrekt het positieve zelfbeeld en het vertrouwen van de kinderen. Doordat de pony’s zonder oordeel zijn en reageren op het gedrag van kinderen, krijgen zij direct feedback en inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen daarvan. Ander of “nieuw” gedrag kan meteen in de praktijk met de pony geoefend worden. Dit zijn essentiële leermomenten.

De kinderen krijgen hun eigen persoonlijke ponypower werkboek met thema’s die per les besproken worden. Deels wordt er tijdens de cursus met dit boek gewerkt, maar vooral thuis. Op deze manier leeft het thuis door, op school en  bij andere activiteiten buitenshuis.

Na het volgen van de cursus Pony Power voor Kids zijn kinderen veel beter in staat om op zichzelf te vertrouwen, gedrag van zichzelf en van anderen te begrijpen en hun grenzen durven te verleggen.

certificaat

De Pony Power voor Kids Cursus omvat;

 • 5 lessen van 2 uur met elk een nieuw thema
 • maximaal 6 kinderen per groep
 • een persoonlijk Pony Power voor Kids werkboek
 • een diploma uitreiking
 • een verslag voor ouders
 • een terugkombijeenkomst ca. 6 weken na de laatste les

Deze cursus geef ik samen Nancy de Klein.

Prijs: € 295,- incl. btw

IMG_1050Ik ben gecertificeerd Ponypower voor kids trainer. Door alle succesvolle cursussen die ik de afgelopen jaren heb mogen geven mag ik mezelf met trots inmiddels Excellent trainer noemen voor de Pony Power voor Kids cursus. Voor meer informatie kun je even op de website kijken: https://www.ponypowervoorkids.nl/locaties/provincie-gelderland/

De Pony Power voor Kids Club 

Dit is het vervolg en verdieping op de op pony power cursus.

Deze cursus bevat nieuwe thema’s die aansluiten op de eerder opgedane ervaring en ontwikkeling van het kind. Thema’s als oordelen, beoordelen en veroordelen, omgaan met weerstand, samenwerken en persoonlijk leiderschap en kwaliteiten en talenten.

Deze cursus wordt om de 6 tot 8 weken gegeven, waardoor er meer tijd is om de geleerde vaardigheden (ook de vaardigheden vanuit de pony power cursus) te integreren. Tevens bevat deze cursus een aaneengesloten middag en avond met een hapje eten en een kampvuur!

De Pony Power voor Kids Club omvat; 

 • 4 lessen van 2 uur met elk een nieuw thema
 • een middag en avond met de paarden, hapje eten en kampvuur
 • maximaal 6 kinderen per groep
 • een persoonlijk werkboek
 • een verslag voor ouders
 • een terugkombijeenkomst ca. 6 weken na de laatste les

Deze cursus geef ik samen met Nancy de Klein.

Prijs: € 350,-

Paardenkracht voor Pubers: 

Voor pubers vanaf 11 jaar is er ook de Paardenkracht voor Pubers.

In deze cursus wordt aandacht besteed aan thema’s die ervoor zorgen dat je letterlijk in je kracht komt te staan. Het zijn praktijkgerichte lessen waarin oefeningen worden gedaan met de paarden. Er wordt een dynamische leeromgeving gecreëerd; ZELF doen, ZELF ervaren, ZELF leren. Thema’s zijn oa verbale en non-verbale communicatie, omgaan met emoties, grenzen aangeven en ruimte in kunnen en durven nemen, samenwerken, en balans kunnen herstellen in jezelf.

paardenkrachtpubers2De paarden vervullen een belangrijke rol! Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat mensen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, wat bijdraagt aan emotionele balans. Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en het vertrouwen van de pubers. Doordat de paarden zonder oordeel zijn en reageren op het gedrag van de pubers, krijgen zij direct feedback en inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen daarvan.

Ander of “nieuw” gedrag kan meteen in de praktijk met de paarden geoefend worden. Dit zijn essentiële leermomenten.

De pubers krijgen hun eigen werkboek met thema’s die per les besproken worden. Vooral thuis wordt in het werkboek gewerkt. Op deze manier integreren de leermomenten met de paarden ook thuis, op school en andere activiteiten buitenshuis.

Per les komen komen thema’s aan bod die worden uitgewerkt aan de hand van de natuurlijke leefwijze van de paarden.

Na het volgen van de cursus zijn pubers veel beter in staat om op zichzelf te vertrouwen, gedrag van zichzelf en van anderen te begrijpen en hun grenzen durven te verleggen.

Deze cursus geef ik samen met Nancy de Klein.

Prijs: € 295,-