Paard

Hoe bouw ik een goede relatie op met mijn paard? Wat als mijn paard de trailer niet op gaat, bang is voor de dierenarts, moeilijk te longeren, dominant of juist angstig is? Bij uiteenlopende uitdagingen in het gedrag van het paard geef ik training en advies op maat. Immers is elke situatie anders en daarom wordt er niet alleen aandacht besteed aan (her)training, maar ook gekeken naar mogelijke oorzaak en externe invloeden.

De laatste jaren hebben steeds meer mensen de mogelijkheid gekregen om een eigen paard aan te schaffen. Wat komt er allemaal kijken bij het houden en verzorgen van een eigen paard? Wat vertelt een paard en op welke manier wordt dat door een mens begrepen en gezien? Mensen en paarden spreken immers een verschillende taal, waarbij mensen woorden als taal gebruiken en paarden vooral via lichaamstaal communiceren. 

Gedragsproblemen bij paarden kunnen verschillende oorzaken hebben. Uiteenlopend van angst, fysiek ongemak, onbegrip of omstandigheden. Samen onderzoeken we waar mogelijke oorzaken van de problemen liggen en bepalen we vervolgstappen. 

trailerlaadfoto1Mijn trainingen hebben een positieve insteek en opbouw. Naast de vraag heb ik oog voor alle aspecten die tot verbetering kunnen leiden. Bijvoorbeeld de gezondheid van het paard, voeding, sociale omgeving etc. Daarbij vind ik het van belang om ook te kijken naar de intrinsieke motivatie van een paard, hoe leert hij en belangrijker nog, waar wordt hij blij en ontspannen van?

Inmiddels ben ik afgestudeerd en ben ik Instructeur Paard en Gedrag.

Heb jij een paard met een gedragsprobleem? Te denken valt aan een trailerlaad probleem, uitbreken of moeilijk met longeren, angst voor bepaalde voorwerpen of situaties, smalle doorgangen, geen halster om kunnen, problemen met de hoefsmid, spuitplaats, buitenrijden etc. In dat geval kom ik je graag helpen. Ben je geïnteresseerd? Neem dan even contact op!