Paardenkracht voor Pubers

Voor pubers vanaf 11 jaar is er ook de Paardenkracht voor Pubers. In deze cursus wordt aandacht besteed aan thema’s die ervoor zorgen dat je letterlijk in je kracht komt te staan. Het zijn praktijkgerichte lessen waarin oefeningen worden gedaan met de paarden. Er wordt een dynamische leeromgeving gecreëerd; ZELF doen, ZELF ervaren, ZELF leren. Thema’s zijn oa verbale en non-verbale communicatie, omgaan met emoties, grenzen aangeven en ruimte in kunnen en durven nemen, samenwerken, en balans kunnen herstellen in jezelf.

paardenkrachtpubers2De paarden vervullen een belangrijke rol! Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat mensen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, wat bijdraagt aan emotionele balans. Het samenzijn met de paarden versterkt het positieve zelfbeeld en het vertrouwen van de pubers. Doordat de paarden zonder oordeel zijn en reageren op het gedrag van de pubers, krijgen zij direct feedback en inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen daarvan.

Ander of “nieuw” gedrag kan meteen in de praktijk met de paarden geoefend worden. Dit zijn essentiële leermomenten.

De pubers krijgen hun eigen werkboek met thema’s die per les besproken worden. Vooral thuis wordt in het werkboek gewerkt. Op deze manier integreren de leermomenten met de paarden ook thuis, op school en andere activiteiten buitenshuis.

Per les komen komen thema’s aan bod die worden uitgewerkt aan de hand van de natuurlijke leefwijze van de paarden.

Na het volgen van de cursus zijn pubers veel beter in staat om op zichzelf te vertrouwen, gedrag van zichzelf en van anderen te begrijpen en hun grenzen durven te verleggen.

Deze cursus geef ik samen met Nancy de Klein.

Prijs: € 295,-

IMG_1050Ik ben gecertificeerd Ponypower voor kids trainer. Door alle succesvolle cursussen die ik de afgelopen jaren heb mogen geven mag ik mezelf met trots inmiddels Excellent trainer noemen voor de Pony Power voor Kids cursus. Voor meer informatie kun je even op de website kijken: https://www.ponypowervoorkids.nl/locaties/provincie-gelderland/